טיפול נכון בגנרטור

כדי לשמור על אורך חיי הגנרטור, יש צורך בביצוע מס. טיפולים והפעלות.

אני מפרט כאן את המינימום הנדרש, כמובן שמי שיבצע יותר ירוויח יותר.

מאחר ורוב הגנרטורים בארץ משמשים לגיבוי ובד"כ רשת החשמל אמינה יוצא שהגנרטור לא נדרש לעבוד יותר משעתיים עד חמש שעות בשנה. אולם כדי לשמור את הגנרטור מוכן וכדי לדעת מה מצבו, כדי שלא נופתע בשעת חירום, חייבים להפעילו מדי פעם ומאחר ואנו משתמשים במנועי דיזל, הפעלה זו צריכה להיות בעומס.

ולכן, רצוי להפעיל ולבדוק עפ"י הסדר הבא:

פעם בשבוע לבצע בדיקה ויזואלית של הגנרטור, הכוללת, גובה וצבע השמן, גובה וצבע הנוזל במצברים, במצברים החדשים ישנה עינית לבדיקת מצב המצבר, שימו לב שהיא ירוקה. כמות הסולר במיכל היומי ובמיכל השבועי אם יש, גובה מים ברדיאטור. לחפש נזילות סולר, מים ושמן על המנוע.

במחולל ובלוח ההפעלה של הגנרטור לבדוק סימני מכרסמים.

פעם בשבועיים להוסיף לבדיקה זו הפעלה ידנית של הגנרטור, למשך 2-3 דקות בלבד. בזמן הזה יש לבדוק: מתח ותדר תקינים, טעינת מצבר מאלטרנטור, נזילות מים, שמן וסולר.
אין להפעיל ללא עומס יותר מ2-3 דקות, הפעלה זו איננה "בריאה" למנוע הדיזל.

פעם בחודש לאחר הבדיקה הויזואלית, יש לבצע הפעלה בעומס המדמה הפסקת חשמל ולהשאיר את הגנרטור עובד ביותר מ50% עומס למשך 3/4 שעה לפחות. לפני כיבוי הגנרטור יש לבדוק את לחץ השמן בשעונים ואת טמפרטורת המים.
כפי שכתבתי בתחילה זוהי הבדיקה המינ', מי שיפעיל יותר ישמור על אורך חיים ארוך יותר.

אשמח לענות על כל שאלה ובעיה,
קובי הימן
סינוס החשמל בע"מ

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.