בדיקות והגנות נדרשות למערכות סינכרון

במאמר הקודם עסקנו בהבנת מערכת הסינכרון, איך היא עובדת ומדוע ואיך היא חיונית ומסייעת במערכות מסויימות.

במאמר הזה אני מבקש לגעת ולנסות להסביר מהן הבדיקות שאנו חייבים לבצע בזמן הסינכרון והבדיקות הנדרשות ע"י ח"ח כאשר אנו רוצים לקבל היתר להפעלת מערכת סינכרון לרשת.

כפי שהסברנו במאמר הקודם, אנו גורמיםככגככ לגנרטור לעבוד בהתאם למתח ותדר הרשת ורק אז אנו מחברים בין שני היצרנים. באופן טבעי ייתכנו תקלות בכל אחת מהמערכת הללו, ומאחר והן מחוברות יחד, התקלה שקיימת באחת יכולה להשפיע על השנייה.
התקלה הראשונה שניגע בה היא תקלת איבוד רשת או בשמה הנפוץ Los of mains ובקיצור LOM. איבוד רשת הינה שם כולל לתקלות מתח ותדר פתאומיות כגון: ROCOF שינוי תדר בזמן או VECTOR SHIFT שינוי בזוית המופע, גם שינוי חד ומהיר בתדר או במתח כלולים תחת אותה התקלה. למעשה, שינוי כזה עלול לגרום נזק קודם כל לגנרטור שלנו שהוא מטבע הדברים "חלש" יותר מח"ח ולכן, הדיודות של הגנרטור או אפילו ווסת המתח נמצאים בסיכון להיפגע. כאשר מתרחש שינוי כזה אנו חייבים להפריד בין 2 היצרנים במהירות האפשרית, בבדיקת ח"ח לפני היתר לגנרטור, אנו נידרש לנתק את אחד המפסקים תוך 200 ms.

בדיקה אחרת היא בדיקת הספק חוזר, מאחר ורובנו לא מוגדרים כיצרני חשמל, אלא מפעילי גנרטורים לצריכה עצמית, גם אם הגנרטור שלנו בהסדר השלה, אסור לנו לייצא הספק לכיוון ח"ח. ולכן, בבדיקה השנייה נציגי ח"ח יוודאו שהתקנו ממסר הספק חוזר לכיוון הרשת הארצית. במקרים מסויימים יגבילו את המערכת להסתפק חוזר נמוך למספר שניות ואז נדרש לנתק את אחד המפסקים, במקרים אחרים, הממסר יכוון כך שנצרוך מהרשת הספק מינ'.

במערכות המאושרות לייצור חשמל כגון גנרטור המופעל בגז טבעי או בגז מתאן המופק ממטמנות או מטיהור שפכים, לא נדרש לבדיקה השנייה.

במסגרת הבדיקה, ייבדק גם מהלך הסינכרון, זמן החיבור במקביל, מערכת ההחלפה וכמובן בדיקת הארקה שזה כבר נושא למאמר בפני עצמו.

את המאמר הבא ארצה להקדיש לחישוב גודל הגנרטור הנדרש.

בינתיים אני לרשותכם בכל שאלה הקשורה למאמר זה או לגנרטור באופן כללי,
קובי הימן
סינוס החשמל בע"מ

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.